zondag 5 februari 2017

Zo hond, zo Baasje!

President Franklin Roosevelt


Lieve lezers, wie had ooit kunnen denken, met alles wat ik achter de rug heb, dat ik het jaar 2017 zou halen. En toch heb ik het geflikt! Ik moet toch wel een heel bijzondere hond zijn en Baasje zou dat meer moeten waarderen. Ik bedoel dat ze met mij mag samenleven: met zo’n knappe en intelligente hond. Jazeker hier in huis zou de regel moeten gelden: Jip first!

En is het ook niet zo dat honden een afspiegeling zijn van de Baasjes zelf. Dus dat je in de hond het karakter van het Baasje herkent! Je hebt dus geen Universitaire studie psychologie nodig om na te gaan wat voor vlees je in de kuip hebt. U begrijpt Baasje mag niet mopperen. De laatste tijd is ze erg in de ban van de Amerikaanse verkiezingen en nu de Amerikanen Donald Trump als President hebben gekozen, wil ze weten wat voor hond Trump aan zijn zijde heeft. 


           

Veel presidenten zijn gefotografeerd samen met hun hond. Zo ontdekte Baasje dat de Obama’s een Portugese waterhond als huisdier hebben. Toevallig hebben wij sinds kort ook een Portugese waterhond in de familie. Ze heet Fee en eerlijk is eerlijk het is een drol van een hond.  

        

President Bill Clinton had een chocoladekleurige labrador Buddy. Helaas is deze kort na zijn presidentschap door een auto overreden. Echt treurig wat een verliezen de Clintons lijden.

Boeiend zijn ook de honden van vorstinnen. Zo had Koningin Juliana in de jaren 70, een hond Zara. Het was een roodbruine Basenjihond ofwel een Afrikaanse boshond.

                                       
      
Op een foto is Zara afgebeeld zittend op Juliana’s schoot en het is frappant hoe die twee op elkaar lijken. De rimpels in hun voorhoofd, de manier van kijken en de houding van het hoofd. Opmerkelijk ook is, dat Zara niet 100% gehoorzaam was en niet eenvoudig om op te voeden. Ha! Leek dus een beetje op mij. Queen Elisabeth van Engeland omringt zich steevast met kleine dikkertjes van het Corgi ras.Baasje heeft niet kunnen ontdekken wat voor soort hond Donald Trump mee naar het Witte Huis heeft genomen. Als hij al een hond heeft dan moet het er wel een zijn met een opgeblazen ego, een soort schertsfiguur, die hoog van de toren blaast. De naam Trump namelijk verwijst ook naar een bepaald soort blaasinstrument: een Trumpet! Maar goed baasje heeft niets kunnen vinden over een trouwe viervoeter van Trump. Misschien had Robert de Niro welk gelijk toen hij Trump benoemde als hond, een straathond. Maar wel een die de solo blaast op de trumpet. In Amerika is alles mogelijk.

                


Woef! Jip

5 opmerkingen:

 1. Jip, jij zou een betere president zijn dan Trumpolini!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Heldinne voor het cpmpliment. Echter ik denk dat bijna iedereen een betere President zal zijn!!! Woef!

   Verwijderen
 2. Jip, jij zou een betere president zijn dan Trumpolini!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jip, ik heb even op google geneusd naar agressieve honden. Je schrikt je rot. Maar Presa Canarios zou het goed doen bij Trump. Kijk maar eens hier https://tallsay.com/page/4294970173/de-top-10-gevaarlijkste-honden-ter-wereld. Jouw baasje is psychologe, ze kan er vast meer over vertellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Ferrara, lees nu pas je reactie.Sorry komt zeker door mijn ziekte!

   Verwijderen